Impact Stories

Hier vindt u de laatste onderzoeken naar de impact van Fairtrade.

Who's got the power? Tackling inbalances in agricultural supply chains

Studie van Fair Trade Advocacy Office over concentratie van macht en oneerlijke handelspraktijken in agrarische voedselketens.

Taking Root: Fairtrade in Malawi

Eerste onderzoek naar de impact van Fairtrade voor arbeiders en kleinschalige boeren in de thee-, suiker- en pindasector in Malawi. Vervolgonderzoek: ‘Branching Out: Fairtrade in Malawi – 2013’

25 jaar Fairtrade: Interviews over de impact en de toekomst

Interviews uit o.a. Nederland (Lilianne Ploumen, Floortje Dessing), Ghana (Cashewnotenboer Chief Adam Tampuri) en Sri Lanka (Agronoom Felix Wijesinghe). Dit boekje verscheen in 2013 in gelimiteerde oplage ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Stichting Max Havelaar.

25 jaar Fairtrade/Max Havelaar: van koffie tot nu

In november 2013 was het een kwart eeuw geleden dat er voor het eerst Fairtrade gecertificeerde koffie te koop was, een wereldprimeur. Inmiddels zijn er wereldwijd 28.000 Fairtrade gecertificeerde producten te koop. Wat heeft Max Havelaar opgeleverd voor koffieboeren en hun organisaties? Lees het in dit boekje dat in gelimiteerde oplage verscheen ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Stichting Max Havelaar.

25 jaar Fairtrade/Max Havelaar: Bananen met toekomst

In deze online versie van een boekje dat in 2013 in gelimiteerde oplage verscheen ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Stichting Max Havelaar, lees je alles over Fairtrade bananen. Van het spannende begin in 1996, via de huidige misstanden in de bananenteelt en de impact van Fairtrade, tot de toekomst van Fairtrade bananen.

Fairtrade, cacao en coöperaties

Een van de sectoren waar Fairtrade actief in is, is de cacaosector. Lees meer over de aanpak van Fairtrade in deze sector.

Mass Balance helpt cacaoboeren - Q&A

Lees hier meer over product traceerbaarheid en mass balance.