Tony’s Chocolonely introduceert witte Fairtrade chocolade met traceerbare cacaoboter

00008 tonys chocolonely fabriek

Tony’s Chocolonely heeft voor het eerst witte chocoladerepen in het vaste assortiment opgenomen. Dankzij een aanpassing in de chocoladefabriek van Barry Callebaut is het nu mogelijk om cacaoboter traceerbaar te verwerken.

Dankzij deze investering kon Tony’s Chocolonely een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. Naast een gewone witte reep is ook de populaire witte chocoladereep met framboos en knettersuiker weer verkrijgbaar bij verschillende winkels.

Van boon tot boter

Al sinds het enorme succes van de limited edition witte reep met framboos en knettersuiker in 2012 stond de introductie van een witte reep in het vaste assortiment hoog op de verlanglijst van Tony’s Chocolonely. Het was tot afgelopen zomer echter niet mogelijk om cacaoboter in te kopen die van boon tot boter traceerbaar was.

Dankzij de toezegging van Barry Callebaut, de grootste chocolademaker van de wereld, om de fabriek aan te passen voor traceerbare cacaoboter werd de witte chocolade van Tony’s Chocolonely realiteit. Zo is er bij Barry Callebaut een speciale tank geïnstalleerd en zijn er aparte leidingen gelegd voor de cacaoboter voor de witte chocolade van Tony’s Chocolonely. Zo kunnen ook de bonen voor de cacaoboter direct worden ingekocht bij de Fairtrade gecertificeerde partnercoöperaties in Ghana en Ivoorkust.

Ook in de supermarkt

De twee witte Fairtrade gecertificeerde repen zijn te koop bij Marqt, WAAR, de Bijenkorf, Jamin, de meeste Wereldwinkels en de Tony’s store in Amsterdam. Vanaf januari 2017 worden de repen ook door verschillende supermarkten aangeboden.

Klik hier voor Tony’s Chocolonely’s uitleg over traceerbare cacaobonen.

Klik hier voor de webshop van Tony’s Chocolonely

Klik hier voor het verhaal van cacaoboer Prospere Kouakou Kouassi