Nu ook Fairtrade druiven bij PLUS

Plus druiven

PLUS heeft haar assortiment Fairtrade gecertificeerd fruit uitgebreid met Fairtrade druiven. Vanaf deze week tot medio mei zijn er druiven met het Fairtrade keurmerk te vinden in alle PLUS winkels. Deze druiven zijn afkomstig van kleine telers in India en zijn alleen verkrijgbaar bij PLUS.

Kleine druivenboeren

In de Nashik regio in India worden druiven geteeld voor export naar Europa. De druiventelers in dit gebied zien de opbrengst van hun land teruglopen door de gevolgen van het veranderende klimaat. 21 kleine druivenboeren hebben zich verenigd in de eerste Fairtrade coöperatie in de regio om samen de uitdagingen aan te gaan. In 2015 verkocht de coöperatie vijf containers met druiven onder Fairtrade voorwaarden. In 2016 waren dit er al 14. De boeren besteden veel zorg aan de teelt en selecteren de beste druiven voor de export. De Fairtrade premie die de boeren ontvingen voor hun verkochte druiven werd onder meer geïnvesteerd in trainingen op het gebied van veiligheid, gezondheid en persoonlijke hygiëne.

De naam van de druif is Thompson. Het is een mooie lange druif, ‘Milky Green’ van kleur, zoet met een zuurtje op het eind van de smaaksensatie. Naarmate het seizoen vordert worden de druiven iets geler van kleur en zullen de druiven nog zoeter worden. Deze druiven hebben langer aan de boom gehangen en hebben meer zon gehad.