Meer dan 2 miljoen deelnemers aan de World Fairtrade Challenge

Mh websitev1 celebrate fairtrade n

Meer dan 2 miljoen Fairtrade-supporters in 20 landen hebben dit jaar deelgenomen aan Fairtrade Celebrations om het belang van Fairtrade voor boeren en werknemers wereldwijd te vieren. Over de hele wereld werden diverse evenementen georganiseerd: op de werkplek, op scholen, in de openbare ruimte en thuis met vrienden en familie.

In Nederland vonden in de Fairtrade Week, van 6 t/m 14 mei, o.a. proeverijen met Fairtrade producten plaats en werden consumenten via eerlijke winkelroutes gewezen op winkels en horecagelegenheden met Fairtrade producten. Op kinderdagverblijven in Duitsland werd de dag gestart met een Fairtrade ontbijt. In België hebben Fairtrade-fans meer dan 15.000 stuks taart gehad, terwijl in El Salvador koffieproducenten bij elkaar kwamen voor een Fairtrade-ontbijt. De campagne werd ook ondersteund door retailers en merken die betrokken zijn bij Fairtrade.

"Het is fantastisch om zoveel aanhangers, producenten en politici over de hele wereld samen te zien komen om de successen van Fairtrade te vieren en om meer mensen enthousiast te maken voor Fairtrade," aldus Dario Soto Abril, CEO van Fairtrade International. "Fairtrade heeft in de afgelopen drie decennia veel bereikt, met meer dan 1,6 miljoen boeren en werknemers die baat hebben bij eerlijke handel. Het werk is echter nog niet klaar. Het zijn de Fairtrade supporters, met hun dagelijkse acties, die een sleutelrol spelen bij het promoten van eerlijke handelsvoorwaarden bij bedrijven en overheden om zo de positie van degenen aan het begin van de handelsketen te verbeteren."

Meer informatie over de World Fairtrade Challenge >>
Lees hier het complete bericht in het Engels >>