Fairtrade klimaatambassadeur Reinier van den Berg geeft lezing tijdens Nationaal Sustainability Congres

Reinier

 

Op donderdag 9 november verzorgt Reinier van den Berg, klimaatexpert en ambassadeur van Stichting Max Havelaar, een interactieve lezing tijdens het Nationaal Sustainability Congres 2017. Dit samen met Neera van der Geest, de directeur van FairClimateFund. Het thema van hun lezing is 'Investeren in klimaat = investeren in alle SDG's!'.

De lezing gaat in op het verband tussen klimaatverandering en duurzaamheid. Hoe verschijnselen als smeltend ijs, hittegolven, zware onweersbuien en dure koffie met elkaar samenhangen. Waarom actuele kennis van klimaatverandering en het effect daarvan op de wereld en de 17 Sustainable Development Goals van groot belang is. Wat Fairtrade modellen hierin kunnen betekenen, maar vooral wat uw bedrijf of organisatie hierin kan betekenen.

Haalbaar

Neera van der Geest: 'Zonder adequate en snelle aanpak van de klimaatcrisis kunnen we het behalen van de door de VN vastgestelde 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) gerust vergeten. Actuele kennis van klimaatverandering en het effect daarvan op de wereld is van groot belang. Vanuit die kennis kunnen we concreet handelen. De boodschap is dat de 17 doelen wel degelijk haalbaar zijn, als we gericht en eensgezind, op kleine schaal en op (inter)nationaal niveau, de verantwoordelijkheid nemen en vertalen in een haalbaar plan van aanpak.'

Reinier van den Berg brengt u op een indringende en inspirerende wijze op de hoogte van de actualiteit rondom klimaatveranderingen, aangevuld met voorbeelden van hoe uw bedrijf of organisatie kan inspelen op realisatie van de SDG’s. Aanvullend legt Neera van der Geest u uit waarom Fairtrade een uitstekend model is om met de SDG’s aan de slag te gaan en wat de voordelen van Fairtrade Carbon Credits zijn voor de compensatie van uw rest CO2-uitstoot en de SDG’s.

Klik hier voor meer informatie over het Nationaal Sustainability Congres.

Klik hier voor een impressie van Reiniers 'Climate Talk'.