Fair Trade Original introduceert composteerbare koffiecups

Lungo lr rgb flat sticker

De koffie in de koffiecapsules van Fair Trade Original was al fairtrade, biologisch en klimaatneutraal. En vanaf nu zijn ook de cupjes 100% composteerbaar. Daarmee zijn de Espresso Lungo, Medium Roast en Dark Roast de meest duurzame capsules in de supermarkt. De capsules zijn speciaal gemaakt en uitgebreid getest voor Nespresso apparaten.

Afval scheiden heeft alleen voordelen wanneer het op de juiste manier gebeurt. Bij de koffiecapsules van Fair Trade Original kan de verpakking bij het plastic afval om te worden gerecycled. Het cupje zelf mag in de GFT bak (BIO bak). Op de composthoop achter in de tuin kan niet: daar ontbreken de omstandigheden (luchtvochtigheid, hoge temperatuur) die nodig zijn om de capsules in korte tijd in compost te veranderen.

Winst voor de boeren

De koffie in de capsules is 100% fairtrade. Dat is winst voor de boeren, die werken aan een beter bestaan. De coöperatie Oro Verde in Peru bijvoorbeeld, besteedt de Fairtrade opbrengst aan gezondheidsdagen. Zo hebben ook koffieboeren in afgelegen berggebieden toegang tot medisch advies en medicijnen.

Biologisch

De koffie is bovendien biologisch. Bij de teelt wordt natuurlijke compost en geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Schaduwbomen beschermen de koffiestruiken, die zo in alle rust kunnen groeien.

Klimaatneutraal

Daarnaast is de koffie klimaatneutraal. De CO2 uitstoot die veroorzaakt wordt door de productie en het vervoer van de koffie, worden door Fair Trade Original gecompenseerd met Fairtrade carbon credits. Met de opbrengst worden in Oeganda kooktoestellen gekocht, die veel minder brandstof (hout) verbruiken en zo aanzienlijk op CO2-uitstoot besparen.

Waar te koop?

De composteerbare koffiecapsules zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Jumbo, Albert Heijn, Dirk, Dekamarkt, Boni, WAAR en de Wereldwinkel.