Fair Trade Original breidt culinaire lijn uit met Thaise soepen

Tomyum2

Wie in Thailand is geweest weet het: Tom Kha en Tom Yum zijn dé klassiekers in de Thaise keuken. Voor de vele liefhebbers introduceert Fair Trade Original een Fairtrade kruidenpasta die lokaal in Thailand is bereid. Je vindt ze in het soepschap van Albert Heijn en bij Wereldwinkels en Waar.

Citroengras, sjalotjes, rietsuiker, chilipepers, knoflook: een greep uit de Fairtrade ingrediënten die de Tom Kha en Tom Yum hun karakteristieke smaak geven. Tom Kha is een romige Thaise kippensoep met een combinatie van zoet, zuur én pit. De heldere licht-zure Tom Yum maken de Thai het liefst klaar met garnalen: Tom Yum Kung.

De oorspronkelijke Thaise smaken staan aan de basis van de receptuur van deze kruidenpasta’s. Wel zijn ze iets minder pittig dan men in de Thaise keuken gewend is; een kleine aanpassing aan de Nederlandse smaak. De kruidenpasta’s zijn plantaardig en bevatten geen kunstmatige toevoegingen.

Lokale keten

Uniek aan de nieuwe kruidenpasta’s voor Thaise soep is de lokale keten die Fair Trade Original in Thailand heeft opgebouwd. 75 procent van de ingrediënten van de nieuwe kruidenpasta’s is Fairtrade gecertificeerd. De boeren die de Fairtrade ingrediënten verbouwen, leveren hun groenten en kruiden rechtstreeks aan de producent die de pasta’s voor Fair Trade Original bereidt en verpakt.

Impact neemt toe

De intensieve samenwerking tussen de boeren en de producent leidt tot nieuwe stappen en vertrouwen in de toekomst. De boeren werken nu aan hun overschakeling naar biologische teelt. Zo komt deze handelsketen alle betrokkenen én de producten ten goede en neemt de impact toe.