Elvee introduceert biologische chocolade met Fairtrade cacao

Elvee choco fsp def

 

Chocolademerk Elvee heeft het assortiment biologische chocolade met Fairtrade cacao flink uitgebreid. In diverse supermarkten zijn nieuwe chocoladeproducten van Elvee te vinden. Zo zijn er drie verschillende chocoladetabletten geïntroduceerd, in de smaken melkchocolade met hazelnoten, melkchocolade met kokos en gojibessen en vegan pure chocolade met sesam, pompoenpit en cranberries.

Daarnaast heeft Elvee vijf bijzondere chocoladespecialiteiten ontwikkeld in de vorm van pralines, amandeltruffels, karameltruffels, studentenflikken en chocolade met echte thee.  

Groeiende vraag naar Fairtrade en biologisch

Alle nieuwe Elvee chocolade is voorzien van het SKAL-keurmerk voor biologische producten en bevat Fairtrade gecertificeerde cacao. Elvee speelt hiermee in op de groeiende vraag naar Fairtrade en biologische producten onder consumenten. 90 procent van de consumenten koopt weleens een biologisch product. 5,3 miljoen Nederlandse huishoudens kopen één of meer Fairtrade producten per jaar. Het aantal consumenten dat Fairtrade producten koopt is in de afgelopen tien jaar bijna verdrievoudigd.

Supermarktketens Vomar, Jumbo, PLUS, Albert Heijn, Agrimarkt, MCD, Boni en Landmarkt hebben één of meerdere nieuwe chocoladeproducten van Elvee in hun assortiment opgenomen.