Douwe Egberts introduceert Fairtrade Dark koffiebonen

Key visual 2 nieuw label hr  002

 

Douwe Egberts brengt Fairtrade Dark Koffiebonen op de zakelijke markt. De 100% Arabica donker gebrande koffiebonen geven een heerlijke volle smaak aan je kop koffie. Daarmee is het ook de ideale basis voor een cappuccino of een latte macchiato.

Douwe Egberts: "We geven niet alleen om de kwaliteit van onze koffie, maar ook om de kwaliteit van de leef- en werkomstandigheden van onze koffietelers in ontwikkelingslanden. Net als zij geloven wij in milieuvriendelijke teelt zodat we de duurzame productie van onze Fairtrade Espresso bonen blijvend kunnen garanderen."

Door de Fairtrade certificering zijn de koffieboeren verzekerd van een prijs, die minimaal de kosten van duurzame productie dekt. Daarnaast ontvangen de koffieboeren een Fairtrade premie. Gezamenlijk beslissen de boeren waar de premie aan wordt besteed. 25% van de Fairtrade premie wordt geïnvesteerd in verbetering van de productiviteit en kwaliteit van de koffie. De overgebleven premie gaat naar gemeenschapsprojecten op het gebied van bijvoorbeeld onderwijs en/of gezondheidszorg. Door de aanschaf van deze Douwe Egberts Fairtrade koffiebonen draagt u eraan bij dat de koffieboeren en hun gezinnen kunnen investeren in een duurzame toekomst.

Nu verkrijgbaar via de JDE Professional webshop en binnenkort ook verkrijgbaar via de groothandel.