Breed assortiment Fairtrade paaseitjes in winkels

Paasei capture

Het aanbod van Fairtrade gecertificeerde paaschocolade is ook in 2017 weer gegroeid. Dit jaar ligt het grootste aantal paasproducten met Fairtrade cacao ooit in de winkels.

Vooral in paaseitjes is het aanbod groot. Bij de Wereldwinkels, WAAR-winkels en bijna alle supermarkten zijn eitjes met Fairtrade cacao terug te vinden. Zo heeft Albert Heijn Fairtrade en biologisch gecertificeerde paaseitjes onder het eigen merk in de schappen liggen. Ook de ludieke eierdoosjes met Fairtrade paaseitjes van Tony's Chocolonely zijn bij de Albert Heijn te vinden. Deze eierdoosjes zijn ook te koop bij de Wereldwinkels, WAAR-winkels en supermarktketen Marqt. Marqt verkoopt de eitjes van Tony's Chocolonely ook los, zodat de consument zelf een uniek doosje met paaseitjes kan samenstellen.

Daarnaast verkopen supermarkten als PLUS, Jumbo en DEEN paaseitjes met Fairtrade cacao in allerlei verschillende smaken. Bij EkoPlaza zijn Fairtrade en biologisch gecertificeerde eitjes en haasjes te koop van het huismerk Happy Chocolate. Supermarktketen LIDL pakt breed uit met allerlei verschillende paasproducten met Fairtrade cacao, van grote paashazen tot kleine kuikentjes.