Fairtrade@work

Fairtrade producten zijn er niet alleen voor thuisgebruik, maar ook volop voor gebruik buitenshuis. Steeds meer bedrijven, horeca, organisaties en instellingen zijn bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en het inkopen van duurzame producten. Kies bijvoorbeeld voor Fairtrade koffie op het werk. Download hier onze flyer waarin je tips terugvindt voor in jouw aanbesteding.

Ftatwork4squared

Fairtrade producten

Naast koffie en thee zijn er legio andere producten (ingrediënten of grondstoffen) die hun oorsprong hebben in ontwikkelingslanden en op een eerlijke manier zijn verhandeld (herkenbaar aan het Fairtrade/Max Havelaar keurmerk). Het assortiment varieert van koffie, thee, chocolade, cacao tot broodbeleg (ook verkrijgbaar in portieverpakkingen), suiker, sappen, zoetwaren, noten, rijst, tropisch fruit (waaronder bananen), bier, frisdranken, wijn, ijs, bloemen, (hotel)cosmetica maar ook katoen voor bijvoorbeeld uw bedrijfskleding, hotellinnen et cetera.

Diverse toeleveranciers (groothandels, cateraars, koffiebranders) bieden een breed scala aan Fairtrade producten aan. Deze Belgische overzichtsbrochure geeft een indruk van de reikwijdte van het Fairtrade assortiment voor de professionele markt.

Het streven is om een nieuwe editie voor de Benelux te maken. Uiteraard is het overgrote deel van de producten ook verkrijgbaar op de Nederlandse markt.

Door bijvoorbeeld te kiezen voor Fairtrade koffie, drinkt u niet alleen heerlijke koffie, maar draagt u ook daadwerkelijk bij aan duurzame ontwikkeling waardoor koffieboeren in ontwikkelingslanden kunnen investeren in een kwaliteitsproduct en in een betere toekomst.

Vraag aan uw leverancier/groothandel/cateraar naar producten met het Fairtrade/Max Havelaar keurmerk. Kunnen zij u niet helpen, neem dan contact op met Ester Pendavingh, Business Development Manager OOH, via telefoonnummer 0614587282 of pendavingh@maxhavelaar.nl

 

Maatschappelijk Verantwoord Inkopen – Aanbestedingen/tenders

Werkt u met aanbestedingen en zou u graag de eerlijke handelsvoorwaarden willen verwerken in uw Programma van Eisen/ aanbestedingsleidraad bijvoorbeeld voor een aanbesteding van warme dranken (koffie, thee en cacao)? Kijk dan eens naar het volgende voorbeeld van het Provinciehuis in Utrecht.