Fairtrade event 'Ken uw keten'

Kom naar kuk

Van bedrijven wordt verwacht dat ze duurzaamheidsrisico’s in hun keten in kaart brengen en ze aanpakken. ‘Due diligence’ heet dat. Het begrip heeft een vlucht genomen in duurzaamheidsland. Daarom staan wij graag samen met u en experts stil bij de theorie en praktijk van due diligence.

Met onder meer op het programma:

Herman Mulder: Een inleiding van een van de experts in Nederland als het gaat over due diligence; hij was i.a. DG Group Risk ABN AMRO, bestuursvoorzitter GRI, onafhankelijk lid van het NCP mbt OESO Richtlijn, voorzitter Nyenrode Corporate Governance Instituut. Hij is i.a. mede-oprichter en voorzitter van True Price en voorzitter SDG Charter.
 
Sonja Vartiala: CEO van Finnwatch, over de rol van bedrijven en social auditing in due diligence. Finnwatch is een Finse NGO die zich richt op ‘global corporate responsibility’.
 
Ioan Nemes: Policy Lead CSR and Sustainable Agriculture bij Oxfam Novib, over due diligence in de levensmiddelensector.
 
Wilbert Flinterman: De arbeidsrechtenspecialist van Fairtrade International, over de rol van Fairtrade in due diligence.
 
Dagvoorzitter is Marieke Eyskoot, duurzame mode- en lifestyle-expert, auteur, presentator en spreker
 

 

2017-11-02
12.00 uur – 17.00 uur

 De Gelderlandfabriek, Stationsweg 7, 4101 NG Culemborg.

Meer informatie

De Gelderlandfabriek is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en is gevestigd naast het station van Culemborg. Ook is er parkeergelegenheid. 
                
Ook uw Engelssprekende collega’s zijn van harte welkom bij dit event. Er is een tolk aanwezig. Geef s.v.p. even per mail aan indien u hiervan gebruik wilt maken (info@maxhavelaar.nl, met in het onderwerp ‘tolk gewenst’).

Aanmeldformulier

U ontvangt per email een bevestiging van uw aanmelding.