HET GROTE BANANENDEBAT

20170502 krommekieswijzer socials bananendeat nke v01 shareable

Wat is de werkelijke prijs van bananen? En wie zijn verantwoordelijk voor de misstanden in de sector? Voor het eerst in Nederland gaan retailers, NGO’s en politici met elkaar in debat over het systeem, de keten, een leefbaar loon en de prijs van bananen.

Op dinsdagavond 30 mei presenteert Stichting Max Havelaar het Grote Bananendebat in de Rode Hoed te Amsterdam.

Voor het eerst kunnen we op de cent nauwkeurig praten over een onderwerp waar altijd omheen wordt gedraaid in duurzaamheidsland: de prijs. We gaan graag samen met u en de sprekers in debat over hoe we de bananensector voorloper kunnen maken in het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.

 

2017-05-30
Aanvang 20.00 uur.

In de Rode Hoed in Amsterdam

Agenda

19.30 uur        Inloop

20.00               Aanvang debat

Peter d’Angremond – Directeur Stichting max Havelaar – over de Kromme Kieswijzer en de bananencampagne

Franziska Humbert – Advisor Business & Human Rights bij Oxfam Duitsland – auteur van het rapport “Sweet Fruit, Bitter Truth”, over de bananencampagne van Oxfam in Duitsland (Engelstalig)

Adrian de Groot Ruiz – Directeur en oprichter True Price – over de eerste grote internationale studie naar de externe sociale en milieukosten (schade die niet in het prijskaartje is opgenomen) van de bananenproductie

Pauze met een gratis en eerlijk bananenbiertje

Het Lagerhuisdebat – Met stellingen rechtstreeks uit de praktijk van supermarkten en ontwikkelingsorganisaties

22.00 uur                    Borrel

Moderator van de avond is Marieke Eyskoot: duurzame mode- en lifestyle-expert, auteur, presentator en spreker (ze eet zeker 3,5 bananen per week)

 

Aanmeldformulier

U ontvangt per email een bevestiging van uw aanmelding.