Feestdagen 2018

4k4a9540

 

Genieten van eerlijke chocolade tijdens de feestdagen? Wie wil dat nou niet? Er is voldoende keus. Van chocoladeletters tot chocolade kruidnoten tot chocololly's!

Waarom 67 cent?

Zou jij kunnen kiezen welk kind wel of niet naar school mag? Die moeilijke keus moeten cacaoboeren in West-Afrika maken. Zij leven in extreme armoede en verdienen minder dan 67 cent per dag. Wanneer zij hun cacao onder Fairtrade voorwaarden kunnen verkopen dan krijgen zij tenminste de minimumprijs en een vaste premie. Dit geld investeren de boeren in productiemiddelen en trainingen, maar ook in betere gezondheidszorg en onderwijs voor hun kinderen. Stap voor stap kunnen zij zo werken aan een betere toekomst. Lees hier het verhaal van cacaboer Kouassi.

Recepten

Wij hebben heerlijke recepten met chocolade op onze website staan, die nieuwste recepten vind je hier.

Waar te koop?

In bijna alle supermarkten in Nederland vind je eerlijke chocolade met het Fairtrade keurmerk. De supermarkten met het grootste Fairtrade aanbod tijdens Sint & Kerst zijn PLUS en Lidl. Daarnaast is het huismerk G'woon in verschillende supermarkten verkrijgbaar met een groot Fairtrade assortiment. Het merk dat het 'Fairst' gaat is Tony's Chocolonely.

PLUS
Alle Sint & Kerst producten van PLUS huismerk zijn gemaakt van Fairtrade gecertificeerde cacao. Bijvoorbeeld de chocolade kruidnoten in diverse smaken en mixen, ambachtelijke chocoladeletters tot leuke chocofiguurtjes. 

LIDL
Het hele Favorina Sint & Kerst assortiment bij LIDL is gemaakt met Fairtrade gecertificeerde cacao. Een breed aanbod o.a. bestaande uit chocoladeletters, chocolademunten, kerstchocoladekoekjes en kerstkransjes.

G'woon chocolade
De G'woon chocoladeletters en chocoladekruidnoten met Fairtrade cacao zijn verkrijgbaar bij Boni, Boon’s Markt, Coop, Deen, Hoogvliet, Jan Linders, MCD en Poiesz. Nettorama, Spar, Vomar hebben alleen de chocoladekruidnoten met Fairtrade cacao.

Tony’s Chocolonely
De chocoladeletters van Tony’s Chocolonely zijn dit jaar van A tot Z te verkrijgen in de smaak Melk. Pure chocoladerepen zijn er in de letter S. Wil je liever één met een smaakje? Kies dan voor de Puur/Melk pepernoot of Melk marsepein variant. Met kerst kan je kiezen voor de kerstboom met glühwein. Tony’s feest chocolade vind je bij de meeste supermarkten in Nederland, bij de Wereldwinkel, of via hun webshop.

Belvas
Het Belgische merk Belvas werkt uitsluitend met Fairtrade cacao en biedt tijdens de feestdagen een aantal (h)eerlijke producten aan, zoals deze speculaas met een laagje chocolade en de Belgian thins. Te koop bij Ekoplaza en de Wereldwinkel.

Elvee
Elvee heeft verschillende kerstproducten in het assortiment. Zo hebben ze kerstpralines, kerstklokjes, fondantsterren en nog veel meer! De chocolade van Elvee is te koop bij verschillende supermarkten en tuincentra in heel Nederland.

Jamin
De Jamin heeft deze leuke Fairtrade decemberkalender te koop. En natuurlijk kun je bij de Jamin ook Tony's Chocolonely kopen!

Ook bij de volgende supermarkten kan je terecht voor eerlijke Sint & Kerst chocolade. Let hier goed op het Fairtrade keurmerk bij het maken van je keuze!

Albert Heijn
AH Biologische Chocoladeletter Puur & Melk

ALDI
BIj de ALDI zijn er voor de kerst fijne chocolade ballen van Moser Roth te koop.

Coop
Coop truffel kruidnoten.

Deen
Deen chocolade kruidnoten extra puur.

Ekoplaza
Ekoplaza biedt onder huismerk ‘Happy Chocolate’ chocoladeletters aan, een gewone variant en een variant gezoek met maïssiroop. Zoals je van Ekoplaza gewend bent allemaal biologisch.

Holland & Barett
Holland & Barett heeft biologische Fairtrade chocoladeletters in de smaken melk en puur.

1 de beste
Chocolade kruidnoten mix bij Dirk van den Broek en DekaMarkt

Let op bijgaand Fairtrade keurmerk, tijdens het kopen van feestchocolade. Dan weet je dat je een eerlijke keuze hebt gemaakt die bijdraagt aan het geluk van een ander.